NASIL BAĞIŞ YAPABİLİRİM?

1 Yöntem Açıklaması
2 Yöntem Açıklaması
3 Yöntem Açıklaması

Eğer bir sorunla karşılaşırsanız lütfen bizimle hemen iletişim kurunuz. Teşekkürler.

İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ

Telefon 1: 0 000 000 00 00
Telefon 2: 0 000 000 00 00
Telefon 3: 0 000 000 00 00

Yelkenli Yat Eğitmeni Kursu Duyurusu / 25 - 29 Kasım 2024 / Foça - İZMİR

 

Yelken Eğitim Sistemi (YES) Yelkenli Yat Eğitmeni Kursu aşağıda ilan edilen tarihte ve yerde açılacaktır. Başvuru sırasına göre eğitime kursiyer kabul edilecektir. 5 gün sürecek eğitim toplam 40 saat olacak şekilde planlanmıştır.

  

Kurs Tarihi ve Yeri

25-29 Kasım 2024

Reha Midilli Phokaia Yat ve Yelken Spor Kulübü Foça /İzmir

Eğitmenler

Onur TOK

Kontenjan

6

Başvuru Başlangıç Tarihi

12.11.2024

Son Başvuru Tarihi

19.11.2024

Kurs Kodu

YYE-1 (YY5)

 

TYF Yelken Eğitmen Talimatı Madde 6.4 ve Madde 8. hükümleri gereğince Yelkenli Yat Eğitmeni YYE-1 (yeni kod) /YY5 için adaylarda aşağıdaki nitelikler aranır:

a) En az 18 yaşında olmak,

b) Amatör Denizci Belgesi sahibi olmak,

c) Ceza Yönetmeliğine göre bir defada altı ay veya son üç yıl içerisinde toplam bir yıl yarışmalardan men veya hak mahrumiyeti cezası almamış olmak,

d) Taksirli suç dışında, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmaya, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı bir suçtan dolayı hükümlü bulunmamak, beş yıl ve daha fazla ağır hapis veya aynı süreye eşdeğer ağır para cezasıyla mahkûm edilmemiş olmak,

e) TYF Eğitim Kurulunca açılacak Yelkenli Yat Eğitmeni Kursuna (YYE-1) katılmak ve yapılacak sınav sonrasında başarı belgesi almak,

Yukarıdaki niteliklere uygun adayların,  Yelkenli Yat Eğitmeni Kursuna (YYE-1) katılabilmek için en geç 19.11.2024 tarihine kadar aşağıdaki link üzerinden kayıtlarını yapmaları ve istenilen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Adaylar durumlarına göre ilgili kayıt rehberinde gösterilen adımları takip ederek kayıt yapmaları gerekmektedir.

Bütünleme başvurusu yapacak adayların, başvuru yaptıktan sonra [email protected]  ’ye bütünlemeye kaldıkları eğitimin tarihini de yazarak bilgi vermeleri gerekmektedir.

Yelken Bilgi Sisteminde kaydı olmayan adaylar için eğitim kayıt rehberi

Yelken Bilgi Sisteminde kaydı olan adaylar için eğitim kayıt rehberi

Başvuru evrakları nasıl hazırlanır? İzlemek için tıkla.

Başvuru için gerekli belgeler;

a) 1 adet renkli vesikalık fotoğraf (.jpeg ya da .jpg formatında olmalı.)

b) T.C Kimlik Belgesi fotokopisi

c) Eğitimin bitiş tarihini de kapsayacak şekilde son 1 yıl içerisinde alınmış “Sağlıklı olduğuna dair verilmiş hekim kanaat raporu”

 

Aşağıda yer alan d,e,f,g,h maddeli belgeler .rar ya da .zip formatında dosya oluşturarak ödeme dekontu/diğer evrak alanına yüklenmelidir.

d)   Öğrenim Belgesi ya da diploma fotokopisi (E- devlet)

e)   Amatör Denizci Belgesi fotokopisi

f)    Adli Sicil Kaydı (E- devlet)

g) Yüzme bildiğine dair kişisel beyan dilekçesi (İndirmek için tıklayın)

h) Öğretici Başvuru ve Aday Bilgi Formu (Ek-A) (İndirmek için tıklayın)

Kurs ile ilgili önemli bilgiler.

YYE-1(YY5) Öğretici / Eğitici kursu, yelkenli yatlara, aksamlarına, donanımlarına ve kullanılışlarına mevcutta hakim olup, navigasyon, harita bilgisi, manevralar, yanaşma, gece seyri, denizden adam kurtarma manevraları, emniyet kuralları ve benzeri konularda yeterli bilgi sahibi olup, uygulayabilen kimseler içindir. 

Eğitim seviyesinin korunması bakımından katılımcıların aşağıda belirtilen konulara eğitime gelmeden önce hakim olduklarından emin olmaları gereklidir.

·      Yelken altında denizdeki bir cisme yanaşmak ve durmak,

·      Motor altında denize adam düştü manevrasını yapabilmek ve adımlarını bilmek,

·      Rüzgar altı bir pozisyonda iskeleden pürmeçe yardımı ile yaylanarak ayrılma teknikleri,

·      Bir iskeleye aborda olabilmek ve farklı teknikleri,

·      Motorun su, elektrik, yakıt ve yağ sistemlerini bilmek ve anlatabilmek,

·      Denizde çatışmayı önleme tüzüğünü bilmek,

·      Gece seyirlerinde teknelerin taşıması gereken fenerleri ve anlamlarını bilmek,

·      Şamandıralar, ve fenerlerin özelliklerini bilmek, görüşün kısıtlı olduğu durumlarda onları tanımayı ve farklı kombinasyonlarını bilmek,

·      Demirlemenin unsurlarını ve uygulamasını yapabilmek,

·      Yelkene camadan vurmayı bilmek ve uygulayabilmek,

·      Navigasyonu hem gps yardımı ile hem de kerteriz pusulası ve görsel unsurlar ile yapabilmek, konunun hem teorisine hem de uygulamasına hakim olmak,

·      Meteoroloji, hava tahmini, sinoptik harita değerlendirmesi yapabilmek, yelken seyirlerini, özelliklerini bilmek ve uygulayabilmek

Eğitim boyunca katılımcılar devamlı sınamalardan geçeceklerdir. Bu sınamalarda adayların farklı konulardaki becerileri sınanırken bir yandan da eğitmen olabilmek için gerekli nitelikler gözden geçirilecektir.

Kursun tamamı denizde geçeceğinden dolayı, yat ile yelken yapmaya uygun kıyafet ve, donanımın beraberinde getirilmesi gerekmektedir.

Kurslara devam zorunludur. Mazeret belgesi ibraz edilmeyen devamsızlık halinde adayın kursla ilişkisi kesilecek ve kurs ücreti iadesi yapılmayacaktır.

Kurs ile ilgili katılımcılara TYF tarafından herhangi bir ödeme yapılmayacak, kursiyerler tüm masraflarını kendileri karşılayacaklardır.

Katılımcıların başvuruları bireysel olarak değerlendirilecek ve e-posta ile bildirim yapılacaktır. Bu doğrultuda, adayların başvuru durumlarını e-postalarından kontrol etmeleri önemle rica olunur.

Yeterli başvuru olmadığı takdirde kurs ileri bir tarihe ertelenecektir.

Ödeme bilgisi, tam evrak yükleyerek kontenjana giren adaylara mail yolu ile bildirilecektir.

 

Yelken Eğitim Sistemi Kayıt Linki (Dikkat: Linke tıklamadan önce lütfen Başvuru evrakları bölümünü dikkatle okuyunuz. Eksik başvurular dikkate alınmaz.): Tıklayınız

 

Türkiye Yelken Federasyonu

Eğitim Kurulu

 


YUKARI